Mellonmäen frisbeegolfradan esittely

Mellonmäen frisbeegolfrata

Mäkinen ja vaihtelevassa maastossa oleva 18 väyläinen frisbeegolfrata

Väylien lukumäärä: 18
Väylien keskipituus: 102m
Korit: DiscSport Star
Teet: Betoni/Tekonurmi

Väylä 1 ( 161m / par 4)

Väylä laskeutuu heittopaikalta nurmiselle koivukujalle. Väylän poikki kulkee 90m kohdalla polku, joten huomioithan alueella mahdollisesti liikkuvat henkilöt. Väylä kaartuu loivasti oikealle polun jälkeen ja kori löytyy koivukujan päästä kahden ojan välistä. Väylän alkuosan vasemmalla puolella on oja ja vesiallas, jonne kiekon saa upotettua.

Väylä 2 ( 76m / par 3)

Väylä 2 on alkuu suora, mutta lopussa jyrkästi vasemmalle kääntyvä. Väylän alkuosan poikki menee oja. Kori sijaitsee isojen kuusien suojaamassa taskussa. Hieman pitkäksi menneen avauksen pystyy yleensä vielä pelaamaan hyvin korille, mutta lyhyeksi sisäkurviin jäänyt kiekko on jo synkemmässä mörrissä.

Väylä 3 ( 108m / par 3)

Väylä 3 on suorahko alkuun alamäkeen heitettävä väylä, joka kääntyy lopussa aavistuksen oikealle. Linja korille on suurten kuusien suojaama, mutta kiekon mentäviä rakoja löytyy monestakin kohtaa. Väylän vasemmassa reunassa on väylän 7 kanssa yhteinen OB, jonka yli kiekko helposti livahtaa jos heitto menee liian suoraksi.  

Väylä 4 ( 135m / par 4)

Heittolinja teepaikalta kulkee suurten kuusien lomasta aukeamalle ja matkalla kiekko kiertää väylän oikeassa reunassa olevan mandon vasemmalta puolelta. Jos mando tuli kierrettyä väärältä puolen, peli jatkuu drop zonelta. Aukealta löytyy useampi linja korille ja hyvän toisen heiton jälkeen päästään jo puttigreenille. Väylän keskivaiheilla saniaisten ympäröimänä on hieman kosteampi alue jonka yli on rakennettu kaksi kulkureittiä.

Väylä 5 ( 85m / par 3)

Väylällä 5 on selkeästi kaksi eri heittolinjaa oikeakätiselle joko vasemman puoleista leveämpää linjaa kämmenellä tai oikeanpuoleiseen kapeampaa kujaa pitkin rystyllä. Väylällä on tuplamando, jonka läpäisemisessä tuskin haasteita kohdataan. Puttigreenillä kori löytyy vanhan kuusen kannon nokasta sekä on hieman normaalia korkeammalla ja tämä joskus lisää tarvittavien heittojen määrää.

Väylä 6 ( 150m / par 4)

Väylän 6 avaus heitetään tietä pitkin, jonka vasen reuna on OB aluetta. OB alue jatkuu vasemmassa reunassa koko väylän ja OB-linjan takaa löytyy etenkin lähempää koria hyvin vetinen alue. Avausheiton tulisi kantaa noin sata metriä lopussa vasemmalle kääntyen. Kurvin jälkeen edessä on valittavissa kaksi kuusikujaa korille ja hyvän avauksen jälkeen useampi eagle on tältä väylältä pystytty nappaamaan.

Väylä 7 ( 117m / par 4)

Etuysin viimeinen par4 väylä ei ole pitkä vaan tekninen. Väylän alkumatkalla vasemmassa reunassa on OB kuten loppupuoliskolla oikeassa reunassa kulkevan tien reunassakin. Avausheiton tulisi kantaa väylällä olevan mandon etuoikealle olevalle aukiolle, josta on hyvä mahdollisuus jatkaa kuusikujaa pitkin korille. Korin on kujan päässä avoimella alueella pienen kummun päällä ja haastetta lähestymiseen tuo lähellä oleva tien reunan OB.

Väylä 8 ( 67m / par 3)

Vaikka väylä 8 onkin hyvin lyhyt niin se ei siitä automaattisesti helppoa tee. Avausheitto heitetään pieneen alamäkeen ja ojan jälkeen väylä kaartaa jyrkästi oikealle. Heitto menee todella helposti pitkäksi tai liian aikaisin feidatessa kopsahtaa sisäkurvin puihin.

Väylä 9 ( 125m / par 3)

Jo vähän pituutta vaativan väylän 9 kori näkyy heittopaikalle hyppyrimäkeen nousevien portaiden alkupään oikealla puolella. Ison kämmenheiton omaavalle oikeakätiselle tai vasurin rystylle luonteva linja, mutta oikeakätinen rystyheittäjä saa taittaa heiton juuri sopivasti jotta ei ajaudu metsään oikealle tai liian aikaisin hyppyrimäen rinteeseen.

Väylän alkuosan poikki kulkeva polku on lenkkeilijöiden ja pyöräilijöiden aktiivisessa käytössä, joten ennen heittoa varmista ettei alueella ole ulkoilijoita.

Väylä 10 ( 84m (A) / 66m (B) / par 3)

Lyhyt mutta jyrkkä lienee paras kuvaus väylälle 10. B-kori löytyy pienen puskan takaa olevalta tasanteelta ja hyvällä heitolla on hyvin mahdollista saada kiekko nätisti rollereita nappaavan kehikon sisään. Haastetta väylälle tuo kapeahko linja korille ja hyvin jyrkkä rinne. Korille noustessa viimeisille metreille on tehty tasoja, jotka ottavat ainakin osan alamäkeen pyrkivistä kiekoista kiinni.

A-kori puuttuu vielä toistaiseksi paikaltaan.

PS. Tepon kämmenputti kuvassa 3 meni sisään!

Väylä 11 ( 48m / par 3)

Alamäkeen heitettävä lyhyt väylä. Väylän keskellä olevan puun voi kiertää joko oikealta tai vasemmalta ja väylän haaste on saada kiekko pysähtymään riittävän lähelle koria. Kori on sijoitettu rinteen reunalle ja puiselle tasolle ja penkan reuna on oikeasti jyrkkä. Tästä löytyy siis se Mellonmäen väylä, jossa voi sen kuuluisan “death puttin” laittaa sisään.

Väylä 12 ( 74m / par 3)

Loivaan ylämäkeen jyrkkenevästi vasemmalle kaartava väylä kannattaa heittää siten, että ei vaan joudu sisäkaarteen pusikon sisälle. Väylällä on hyvin tilaa heittää kiekko joko väylää pitkin tai mielummin korkeampana hyzer heittona, jolloin puskat eivät tule juurikaan peliin. Kori on sijoitettu jyrkän rinteen juurelle, joten tällä väylällä ei ole ongelmia pitkäksi heittämisen kanssa.

Väylä 13 ( 70m / par 3)

Radan ainoa saariväylä. Väylän alkuosa on loivaa ylämäkeä ensimmäiset 40 metriä, josta saaren reuna alkaa. Saaren etureunan jälkeen laskeudutaan jokunen metri alaspäin ja kori löytyy hyvinkin pian ison kiven päältä. Liian suora tai lujaa heitetty kiekko päätyy hyvin todennäköisesti yli saaren takareunan rajan. 

Väylä 14 ( 80m / par 3)

Väylä 14 antaa hetken hengähdyksen ylä ja alamäkiin ja on helppo, suora sekä liki tasamaalla heitettävä 80 metrinen. Avauksen voi heittää vielä halutessaan kovempaakin vaikka holaria hakien, kun korin takana on vastarinne pysäyttämässä kiekot. Väylän ehkä ainut oikea vaaranpaikka on puukikin kautta kiekon päätyminen väylän oikealla puolella olevaan rotkoon.

Väylä 15 ( 120m / par 4)

Avausheitolla on väylällä 15 iso merkitys. Avaus tehdään rinteen päältä ja heitetään triplamandon läpi. Liikoja ei avausheitolla kannata lähteä hakemaan vaan hitaalla vakaalla kiekolla pääsee väylän kulmaan nurmialueelle, josta on hyvä jatkaa korille. Liian suorana etenevä heitto päätyy helposti aivan liian pitkälle suoraan tiheään metsään, josta on vaikea peliä jatkaa sekä kiekkoa löytää. Kun avaus on nurmialueella kurvissa, on siitä mahdollista lähestyä hyvin koria joka sijaitsee pienen kummun päällä. Jos et koriin eagle heittoa hae, niin mielummin jätä lähestyminen lyhyenä korin eteen kuin pitkänä taakse.

Väylä 16 ( 65m / par 3)

Oikeakätinen hakee väylällä 16 holaria joko hysse kämmenellä tai tasaisesti ylikääntävällä putterilla. Tasaisesti oikealle kääntyvällä väylällä lähtö voi kämmenheittäjälle tuntua hieman kapealta, mutta muuten väylällä ei suuria haasteita ole. Liian suoraan lähtenyt heitto voi tosin päätyä ylärinteen pitkään horsmikkoon, josta kiekon etsiminen voi olla ikävää.

Väylä 17 ( 69m / par 3)

Kunhan osut väylällä 17 puolessa välissä olevien puiden väliin, niin olet jo lähellä koria. Koko matkan tasaisesti vasemmalle kääntyvä väylä, jossa isoimmat ongelmat saa itselleen epäonnisilla puuosumilla. Väylä heitetään poikittain jyrkähkössä rinteessä ja puuosumien sekä mahdollisten rollerien takia on suositeltavaa käyttää spotteria puolessa välissä väylää.

Väylä 18 ( 203m (A) / 142m (B) / par 3)

Ja viimeisen väylän parasta antia on ehdottomasti ne näkymät. A-tee paikka sijaitseen Mellonmäen huipulla ja matkaa korille on 203m ja korkeuseroa 45m. Tapoja on monia lähestyä koria, mutta ihan joka kerta avaus ei sinne edes C2-rinkiin laskeudu. B-teepaikka ei paljoa isoveljelleen näkymissä häviä ja heitto helpottuu huomattavasti kun ollaan jo rinteessä alempana.